Onderzoek: “12-17”

Als Jongerenraad horen wij veel dingen, waarbij sommigen op hetzelfde neerkomen:

“Diemen is saai!”
“Er is niets te doen!”
“Er moeten meer leuke dingen komen!”

Maar wat voor leuke dingen dan? Wat missen jongeren in Diemen? Wij hebben hier onderzoek naar gedaan. Dit hebben wij gedaan door een vragenlijst te maken. We vroegen bijvoorbeeld: vind je dat er meer evenementen moeten komen in Diemen? En wat voor evenementen dan? Diemense jongeren tussen de 12 en 17 jaar hebben deze vragenlijst ingevuld. Veel jongeren gaven aan dat er weinig leuks te doen is in Diemen. De meeste jongeren gaven aan dat ze graag een feest willen. Op dit moment werken wij hieraan. Samen met de gemeente en Stichting Welzijn Diemen (SWD) gaan wij ons best doen een feest te organiseren. Houd dus vooral deze site en onze social media in de gaten!

Wil je meer informatie over de vragenlijst, of wil je een uitgebreidere beschrijving van de resultaten? Dan kan je hier het rapport zien.