De Jongerenraad is in Diemen dé link van jongeren in Diemen met de gemeente. Dankzij de Jongerenraad kunnen Jongeren van Diemen hun mening laten horen, kunnen jongeren meepraten met politieke kwesties die in de gemeente spelen én kunnen er activiteiten worden georganiseerd.

De Jongerenraad is er voor jongeren, maar ook door jongeren. De Jongerenraad neemt de mening van elke jongere in Diemen serieus: Soms wordt deze mening specifiek gevraagd (via Facebook of bij activiteiten), maar als je als jongere je mening wilt laten horen, kan dat op elk moment van de dag op onze contactpagina!

Naast dat de mening van elke Jongere in Diemen belangrijk is, bestaat de Jongerenraad uit een aantal leden die allemaal in Diemen wonen en gewoon op straat aan te spreken zijn. Om dat aanspreken wat minder eng te maken, stellen we ons hieronder allemaal alvast aan je voor!

Van links naar rechts zijn wij: (vergeet niet op de namen te klikken voor wat extra informatie!)

Guy
 Ik ben Guy, en woon nog maar een tijdje in Diemen. Mijn motivatie om in februari 2017 lid te worden van de Jongerenraad was om een eerste stap te maken in de lokale politiek door de jongeren te vertegenwoordigen. Hierdoor bereik je nieuwe, andere problemen die de hogere instanties vaak niet zien en dus niet kunnen oplossen. Verder is het belangrijk dat de jeugd in een veilige en leuke omgeving verkeert waar kansen voor de toekomst liggen.
Ik ben zeer breed geïnteresseerd: van politiek naar vliegtuigen, van natuurkunde naar geschiedenis, van voetbal naar fietsen, ik houd me met (iets te) veel dingen bezig maar daar ligt de drijfveer van mijn geluk in. Als ik geen bezigheid heb of doel kan bereiken voel ik mij niet nuttig. Daarom ben ik altijd open voor een praatje en zie mijzelf graag als een aanspreekpunt. Dus mocht je iets te mededelen hebben of een groot probleem hebben waar je over praten wilt, ik stel mijzelf beschikbaar!
Dat was hem alweer en hopelijk tot snel 😉
Roos (Voorzitter)

Hey hoi, ik ben Roos. Ik woon al mijn hele leven in Diemen. Ik studeer scheikunde. Verder zit ik hier in Diemen op korfbal, waar ik mijn hele leven al kom. Ik speel dus al heel wat jaartjes korfbal en geef ook al een aantal jaar trainen. Verder vind ik het leuk om te helpen met de evenementen die georganiseerd worden op de club en sinds kort ben ik begonnen met het fluiten van wedstrijden. Naast korfballen lees ik graag en vind ik het ook leuk om creatief bezig te zijn. Ik ben sinds oktober 2017 officieel lid van de jongerenraad. Ik ben lid geworden van de jongerenraad, omdat ik graag inspraak wil hebben in wat er zo allemaal gebeurt in Diemen.

Irene (Vice-voorzitter)
 Mijn naam is Irene. Ik woon sinds mijn geboorte 20161118_142534in Diemen. Op dit moment ben ik student Culturele Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds juni 2016 ben ik officieel lid van de jongerenraad. Wat ik fijn vind aan de gemeente Diemen zijn de korte lijnen. Het is makkelijk om in gesprek te komen met de burgemeester, de wethouders, de raadsleden en de ambtenaren. Dat is prettig voor de samenwerking. Daarnaast vind ik het leuk om na te denken over thema’s die relevant zijn voor jongeren en hiermee aan de slag te gaan. Hierbij leg ik regelmatig contact met andere organisaties. Bij de jongerenraad staan we ook open voor jouw vragen en ideeën!
Melissa (Secretaris)
Ik ben Melissa, ik ben 21 jaar oud, en woon sinds m’n 18e in Diemen. Ik studeer momenteel Biomedische Wetenschappen op de UvA, wat ik erg leuk vind. Naast m’n studie hou ik veel van lezen, netflixen, en hou ik me graag bezig met maatschappelijke onderwerpen. Daarom ben ik ook bij de jongerenraad gegaan. Ik kijk er naar uit om meer voor de jongerenraad te betekenen!
Kimbelly (Penningmeester)
Ik ben Kimbelly en woon al mijn hele leven in Diemen, sinds juni 2016 ben ik officieel lid screenshot_2016-11-14-22-22-32-1van de jongerenraad geworden. Momenteel studeer ik aan de theateropleiding en houd ik mij daarnaast ook bezig met draaien/produceren van muziek en dans. Maar ik vind het ook belangrijk om mijn mening te geven en te weten wat er in Diemen speelt. Wij als jongeren moeten onze stem zeker laten horen want wij zijn tenslotte de toekomst.

Yeraz
Mijn naam is Yeraz. Ik ben 17 jaar oud en ik woon al bijna mijn hele leven in Diemen. Sinds september 2018 ben ik officieel lid van de jongerenraad. Ik ben lid geworden van de jongerenraad, omdat ik het erg interessant vind om te weten wat er in Diemen speelt en hierover mijn mening te kunnen geven. Ik zit momenteel in mijn eerste jaar van de opleiding Juridisch administratief dienstverlener op het ROC van Amsterdam. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken of kijk ik films en series.