Wie zijn wij?

De Jongerenraad is in Diemen dé link van jongeren in Diemen met de gemeente. Dankzij de Jongerenraad kunnen Jongeren van Diemen hun mening laten horen, kunnen jongeren meepraten met politieke kwesties die in de gemeente spelen én kunnen er activiteiten worden georganiseerd.

De Jongerenraad is er voor jongeren, maar ook door jongeren. De Jongerenraad neemt de mening van elke jongere in Diemen serieus: Soms wordt deze mening specifiek gevraagd (via Facebook of bij activiteiten), maar als je als jongere je mening wilt laten horen, kan dat op elk moment van de dag op onze contactpagina!

Naast dat de mening van elke Jongere in Diemen belangrijk is, bestaat de Jongerenraad uit een aantal leden die allemaal in Diemen wonen en gewoon op straat aan te spreken zijn. Om dat aanspreken wat minder eng te maken, stellen we ons hieronder allemaal alvast aan je voor!

Van links naar rechts zijn wij: (vergeet niet op de namen te klikken voor wat extra informatie!)

Roos (Voorzitter)

Hey hoi, ik ben Roos. Ik ben geboren in Diemen en woon hier dus ook al mijn hele leven. Ik heb net mijn bachelor scheikunde behaald en ik ben nu begonnen aan een master scheikunde waarbij ik me vooral bezig hou met duurzaamheid. In mijn vrije tijd korfbal ik en coach ik ook een team. Verder lees ik graag en vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Ik ben officieel lid van de Jongerenraad sinds oktober 2017. Wat ik zo leuk vind aan in de Jongerenraad zitten is dat je een beter idee krijgt van hoe dingen geregeld worden binnen Diemen en dat je daar zelf ook over kan meedenken en er invloed op kan uitoefenen. Je merkt dat je mening erg wordt gewaardeerd binnen de gemeente en het is erg leuk om samen met de rest van de Jongerenraad bezig te zijn met allerlei verschillende onderwerpen. Ik kan het iedereen aanraden om ook lid te worden van de Jongerenraad!

Irene (Vice-voorzitter)
 Mijn naam is Irene. Ik woon sinds mijn geboorte in Diemen. Ik heb Culturele Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Amsterdam gestudeerd. Sinds juni 2016 ben ik officieel lid van de jongerenraad. Wat ik fijn vind aan de gemeente Diemen zijn de korte lijnen. Het is makkelijk om in gesprek te komen met de burgemeester, de wethouders, de raadsleden en de ambtenaren. Dat is prettig voor de samenwerking. Daarnaast vind ik het leuk om na te denken over thema’s die relevant zijn voor jongeren en hiermee aan de slag te gaan. Hierbij leg ik regelmatig contact met andere organisaties. Bij de jongerenraad staan we ook open voor jouw vragen en ideeën!
Melissa (Secretaris)
Ik ben Melissa, ik ben 22 jaar oud, en woon sinds m’n 18e in Diemen. Ik studeer momenteel Biomedische Wetenschappen op de UvA, wat ik erg leuk vind. Naast m’n studie hou ik veel van lezen, netflixen en houd ik me graag bezig met maatschappelijke onderwerpen. Daarnaast doe ik dit jaar een bestuursjaar bij A.S.V.Gay, ook als secretaris! Ik kijk er naar uit om meer voor de jongerenraad te kunnen betekenen.
Kimbelly (Penningmeester)
Ik ben Kimbelly en woon al mijn hele leven in Diemen. Sinds juni 2016 ben ik officieel lid screenshot_2016-11-14-22-22-32-1van de jongerenraad geworden, daarnaast heb ik ook de functie penningmeester op mij genomen. Momenteel studeer ik aan de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming en hou ik me daarnaast graag bezig met DJ’ing. Wat ik belangrijk vind is om mijn mening te geven en te weten wat er in Diemen speelt. Wij als jongeren moeten onze stem zeker laten horen want wij zijn tenslotte de toekomst.

~ Everyone is a limited edition ~

Yeraz
Mijn naam is Yeraz en ik woon al bijna mijn hele leven in Diemen. Sinds september 2018 ben ik officieel lid van de jongerenraad. Ik ben lid geworden van de jongerenraad, omdat ik het erg interessant vind om te weten wat er in Diemen speelt en hierover mijn mening te kunnen geven. Ik doe momenteel de opleiding Juridisch administratief dienstverlener op het ROC van Amsterdam. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken of kijk ik films en series.